Codzienność bez glutenu – czy gluten jest naprawdę wrogi?

Niekiedy skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Z jakiej przyczyny? Ponieważ na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Wiele osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Rzeczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Artykuły mleczne też są szkodliwe dla alergików. Wobec tego przed metamorfozami żywieniowymi trzeba zwrócić się po wskazówkę do dietetyka, jaki zaleca rozmaite testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, bowiem nie chcą się przyznać że mają jakikolwiek problem. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że błyskawicznie uzyskamy ładną i szczupłą postawę. Jednakże prawda bywa całkiem inna i nierzadko nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa bądź po prostu nie mamy siły na to, by stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie kilku rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie i powracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Ponieważ organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że słuszna ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie dostarcza mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował i rozpoczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. produkty bezglutenowe Ta ochrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie, przede wszystkim, jeśli nieoczekiwanie zjemy nadmiernie sporo. To fundamentalny błąd odchudzających się, porządniej w następstwie tego zacząć jedną długotrwałą dietę ale nie zmieniać jej.
Zobacz filmik

ADD YOUR COMMENT